Uudis

TÕNIS ERM võitis MM-il HÕBEMEDALI!

TÕNIS ERM võitis MM-il HÕBEMEDALI!

Portugalis, Chaves’i linnas alustati rattaorienteerumise MM-võistlustega.
Avadistantsina sõideti sprint Chaves’i linna tänavatel, kus Tõnis Ermil tuli tunnistada vaid oma viienda MM-kulla võitnud austraallase Adrian Jacksoni paremust. Pronks läks Anton Foliforovile Venemaalt.
Tõnis parandas sellega oma kaks aastat tagasi võidetud kohta – toona oli ta samal distantsil kolmas. Rada oli hõbemedalimehele sobivalt tehniline, oma võistlussooritusega jäi ta igati rahule. Veel 9 km pikkuse raja viimase kilomeetri algul oli Tõnis võistlust juhtimas, kuid siis kaotas keerulises rajalõigus ettevaatlikult tegutsedes ja tehnilise pisiviperuse tõttu väärtuslikke sekundeid ja lõpetas teisena. “See oli siiski pigem võidetud hõbe kui kaotatud kuld”, kommenteeris veel kümmekond päeva tagasi haigusest tingituna oma vormis tugevasti kahelnud koondise esinumber.
Teiste eestlaste kohad: 21. Lauri Malsroos, 34. Margus Hallik.
Naiste seas läks kuld esimest korda Poola – võitis Anna Kaminska. Maret Vaher lõpetas 21. kohal.
Meie meesjuunioridest oli Taaniel Tooming 22., Marek Karmil nurjus võistlus korraldajate poolse eksimuse tõttu võistluskaardi väljastamisel, mille tõttu noormees sai vale rajaga kaardi.

Järgmise alana võisteldakse teisipäeval lühirajal.