Uudis

Rattaorienteerujaid tabas MM-teates uskumatu ebaõnn.

Rattaorienteerujaid tabas MM-teates uskumatu ebaõnn.

Portugalis, Montalegres lõppesid rattaorienteerumise täiskasvanute ja juunioride MM-võistlused teatesõitudega. Meie esindusmeeskond nägi enne võistlusi teatesõidus ühte oma peaala ning olid valmis kõigile lahingut andma. Paraku tabas neid selle asemel hoopis uskumatu ebaõnn. Avavahetuses oli Lauri Malsroos veel paar kilomeetrit enne lõppu 1,5-minutilise kaotusega liidrile viiendal kohal, siis aga purunes ratta tagumine rehv ja viimased kilomeetrid tuli läbida velje peal, mis lisas kaotusele 5-6 minutit. Teises vahtuses tegi Margus Hallik keskpärase soorituse, kuid meeskond püsis veel esikümne konkurentsis. Viimases vahetuses läks Tõnis Ermil aga kõigepealt katki tagumine käiguvahetaja ning veidi hiljem ka tagumise kassetti hammasrattad, mistõttu ta oli sunnitud raja lõpuosas rattasõidu asemel isegi jooksma. Enam kui pooletunnine kaotus viimases vahetuses ei jätnud meeskonnale mingeid võimalusi ja lõpuks tuli tunnistada ka Eesti II võistkonna paremust. Kohad 35 startinud võistkonna seas – 26.koht Eesti II, 27.koht Eesti I.
Eesti II koosseis (Taaniel Tooming, Marek Karm, Maret Vaher) saavutas riikide arvestuses 17. koha. Eesti meeste senine parim tulemus MM-teates on 4. ja viletsaim 10.