Uudis

Üliõpilaste MM lõppes teatejooksudega

Eesti naiskond alustas võistlust väga hästi, avavahetuse lõpetas Grete Gutmann kolmandana Tšehhi ja Šveitsi järel. Teises vahetuses jooksnud Piibe Tammemäe andis ankrunaisele Liis Johansonile vahetuse üle 16. Viimases vahetuses viiendat aega näidanud Johanson tõi Eesti naiskonna finišisse kaheksandana. Riikide arvestuses aga naiskonnale lõppkohaks 6.

Naiste võistluse võitis Šveits, teine oli Soome ja kolmas Tšehhi.

Meeste klassis oli Eesti väljas kahe võistkonnaga. Avavahetusi jooksnud Kristo Heinmann ja Timmo Tammemäe olid mõlemad pikka aega juhtgrupis, kuid hajutustel tekkinud pisivigade ning väga kiire maastiku tõttu, mis raskendas eesjooksjaid püüda, lõpetati avavahetus vastavalt 13. ja 14. kohal. Ka teist vahetust jooksnud Timo Sild ja Lauri Tammemäe ei suutnud vigu vältida ning viimasesse vahetusse läksid Lauri Sild ja Kristjan Trossmann 21. ja 24. kohal olles. Sild tõstis Eesti I võistkonna 17. Trossmann tõi Eesti II võistkonna finišisse 25. kohaga. Riikide arvestus sai Eesti I võistkond 14. koha.

Teist korda järjest tuli meestest teatejooksu maailmameistriks Rootis, hõbemedalid kuulusid Tšehhile ja pronks Prantsusmaale.

Edastas Tõnis Jürimäe