Uudis

MM-i tavarajal Olle Kärner parima eestlasena viieteistkümnes

MM-i tavarajal Olle Kärner parima eestlasena viieteistkümnes

Orienteerumisjooksu MM-il Trondheimis mängiti täna välja tavaraja medalid.
Nii füüsiliselt kui tehniliselt väga nõudlikul rajal toimunud võistlusest andis suurepärase ülevaate veebi-TV koos GPS-jälgimissüsteemiga.
Naiste seas selgus 9,9 km rajal selge liider 2/3 raja läbimise järel, kui oma 17. MM-kulla võitnud šveitslanna Simone Niggli hakkas temaga seni tasavägiselt liikunud norralanna Marianne Anderseni ees edu kasvatama.
Finišis oli tema edu teise koha ees 2 minutit ja 13 sekundit. Rootslanna Emma Claesson võttis pronksi vaid 7-sekundilise kaotusega teisele kohale.
Merike Vanjuk oli kahest eestlannast parimana 24. (+18.40) ja Kirti Rebane 35. (+26.23).

Meeste seas pani 23-aastane norralane Olav Lundanes oma üleoleku 15,1 km pikkusel rajal maksma juba neljandal kilomeetril, millest alates ta liidrikohta enam kordagi ei loovutanud. Lähimaks jälitajaks olnud koondisekaaslase Anders Nordbergile kuulus lõpuks 40-sekundilise kaotusega hõbemedal ning pronksi võttis “lühiraja kuningana” tuntud prantslane Thierry Gueorgiou. Parim eestlane oli taas Olle Kärner, kes lõpetas tublil 15. kohal (+6.46), Peeter Pihl oli 38. (+27.11).