Uudis

MM-i teatejooksus taaskord Gueorgiou draama

MM-i teatejooksus taaskord Gueorgiou draama

Orienteerumisjooksu MM-il Trondheimis võisteldi viimasel päeval teatejooksudes.
Eesti võistkonnad jooksid ühtlaselt, kuid keskpäraselt ning nii naiskond (Kirti Rebane, Merike Vanjuk, Annika Rihma), kui meeskond (Peeter Pihl, Andreas Kraas, Olle Kärner) lõpetasid 15. kohal. Naistest osalesid 28 ja meestest 30 riigi võistkonnad.

Naiste medaliheitluses osalesid viimase kilomeetrini Soome, Norra ja Rootsi naiskonnad, kes selles järjestuses ka lõpetasid. Kuldse ankrunaise rollis oli eile lühiraja võitnud Minna Kauppi.
Päeva suurim sensatsioon leidis aga aset meeste võistluse lõppfaasis, kus viimases vahetuses pidevalt võistlust juhtinud prantslaste ankrumees Thierry Gueorgiou koos venelase Valentin Novikoviga teistel eest ära olles ootamatult ühe kontrollpunkti vahele jättis. Alles paar minutit hiljem viga märganud, tuli tal rajal tagasi pöörduda ning tekkinud ca 5-minutine ajakadu ei lubanud lõpuks enamat 8. kohast. Venelased võtsid kindla võidu, järgnesid Norra ja Šveits.
Prantslastega juhtunu on eriti sensatsiooniline selles valguses, et kahe aasta eest peatas Thierry Gueorgiou võidumarsi allergilise reaktsiooni tekitanud herilasetorge ja eelmisel aastal jättis ta koos kahe kaaslasega võistluse pooleli, et aidata liidrina jooksnud, kuid eluohtliku vigastuse saanud konkurenti…