Uudis

Tallinna Botaanikaaias sprintis üle 300 orienteerumissõbra

Tallinna Botaanikaaias sprintis üle 300 orienteerumissõbra

Reedel, 20. augustil 2010 toimunud Eesti meistrivõistlused sprindis meelitas Tallinna Botaanikaaeda üle 300 orienteerumissõbra. Naiste põhiklassis pälvis võidu Edit Kannel, meeste põhiklassis läks võit jagamisele Peeter Pihli ja Kristo Heinmanni vahel.
Kiire, kuid tehniline sprindirada jagunes kolme ossa:
1) Tallinna Botaanikaaed – madalaks niidetud muru, palju teid, hõre haljastus koos mõningate
hekkidega, tiigid, mitmed keelualad ning mõned kuni 10m nõlvad.
2) Iru raba – enamasti kuiv turbaraba, ebakorrapäraselt asetsevate poole meetri sügavuste
turbakaevandamisaukudega. Haljastus piiras oluliselt küll nähtavust, kuid mitte joostavust.
3) Eelmise kahe vahel asetsev heinamaa koos mõne soise ja täiskasvanud metsatukaga.
Põhiklassides soosis nõudlik rada kogenud sportlasi. Meeste eliitklassis läks võit jagamisele Eesti koondislaste vahel. SK Saue Tammesid esindav Peeter Pihl juhtis veel poolel rajal 2 sekundilise paremusega OK Ilvese esindajat Kristo Heinmanni, kuid Kristo natukene kiirem lõpp andis neile ühise aja 14:16. Üheteistkümne sekundilise kaotusega järgnes OK Võru esindaja Timo Sild.
Naiste põhiklassis võidutses RAE ROKi klubi esindav Edit Kannel ajaga 15:45. Teisena ületas finišijoone esimest aastat põhiklassis jooksev Karmen Alnek OK Võrust, kaotusega võitjale 34 sekundit. Kolmas oli Ingrid Vehlmann SK Mercuryst, vahe võitjaga 53 sekundit.

Tulemused koos etapiaegadega on üleval SK100 kodulehel http://sk100.ee/2010/emv/

Kõike paremat soovides,
Timmo Tammemäe
Rajameister / Korraldaja
Spordiklubi 100