Uudis

Suusaorienteerumise tavaraja meistrid selgusid käredas pakases

Suusaorienteerumise tavaraja meistrid selgusid käredas pakases

Eesti meistrivõistlused tavarajavõistlus peeti 17-kraadises pakases ja päikesepaistes.
Meeste põhiklassi 13 km pikkusel rajal pidi Eesti meistriks tulnud Even Toomas (OK Peko) tunnistama leedulase Regimantas Kavaliauskase 11-sekundilist paremust. Ajad vastavalt 64.47 ja 64.58. Eesti meistrivõistluste hõbeda ja pronksi võitsid Tarvo Klaasimäe (OK Ilves) ajaga
67.13 ja Tiit Toomas (OK Peko) ajaga 68.09.
Naiste põhiklassis pani ennast jälle kord maksma 1994. aasta sama distantsi MM-pronks Maret Vaher (OK Kobras), kelle ülekaal konkurentide ees oli 8,8 km pikkusel rajal mäekõrgune. Oma 115. medali orienteerumise Eesti meistrivõistlustel põhiklassis võitis ta ajaga 59.59. Hõbemedali teenis Daisy Kudre (OK Peko) ajaga 63.25 ning pronksi Heleri Kivil (LSF PT) ajaga 69.01.
Juunioridest tulid tavarajal Eesti meistriteks Kerstin Uiboupin (OK Võru) ja Sander Linnus (OK Peko).

Märtsis ootavad orienteerujaid veel ees Eesti meistrivõistlused märketeatesuusatamises ning MM-võistlused Rootsis, kus on oodata koguni 35 riigi koondiste osavõttu, mis on kõigi aegade suurim näitaja.

Sixten Sild,
Eesti Orienteerumisliit.