Uudis

Peatreeneri ennustus läks täppi

Peatreeneri ennustus läks täppi

Suusaorienteerumise maailmameistrivõistlustel Rootsis heideldi täna lühirajal. Võistlus toimus rasketes ilmaoludes, kuna terve võistluse vältel sadas lund ning nähtavus oli halb.See pani võistlejad orienteerumistehniliselt väga raskel rajal tõeliselt proovile.
Meeste 14,4 km ja 25 KP-ga rajal võttis 78 konkurendi ees võidu avapäeva hõbemedali omanik Staffan Tunis Soomest ajaga 39.28, edestades väga tugeva lõpuga Andrei Lamovit Venemaalt 27 sekundiga. Sprindiraja pronksivõitu kordas rootslane Peter Arnesson, kes kaotas võitjale 1.31. Eestlased tegid hea soorituse. Koondise peatreeneri Raul Kudre võistluseelne ennustus täppi, kui ta arvas, et koondise liider Even Toomas on funktsionaalselt heas hoos ja kui kaarditööga kõik sujub, siis võiksime loota kohta 15-ne seas. Nii ka läks, Even Toomas saavutaski 15.koha, kaotus võitjale 4.06. Tarvo Klaasimäe lõpetas 25. kohal (+7.24), Priit Randman 37. koht(+11.43).
Naiste 10,7 km ja 19 KP-ga rajal võidutses Polina Malchikova Venemaalt, ajaga 39.52, saavutades sellega oma esimese maailmameistri tiitli. Tihedas võistluses sõitis end hõbedale Alena Trapeznikova, kaotus võitjale 35 sek. Vaid 1 sekundilise kaotusega järgnes norralanna tine Olsen Kirkevik.