Uudis

Eesti mees taas esikahekümnes

Eesti mees taas esikahekümnes

Suusaorienteerumise maailmameistrivõistlustel Rootsis võisteldi viimase individuaalalana ühisstardist tavaraja võistluses. Meeste 32,5 km ja 34 KP-ga rajal toimus pingeline mees-mehe heitlus, mis kulmineerus mõned kilomeetrid enne lõppu, kui kogu esikolmik rajal kokku sai. Nüüd otsustasid rajavaliku pisinüansid ja sõidukiirus ning sellest heitlusest väljus lõpukiirendusega võitjana Andrey Grigoryev Venemaalt, aeg 1:42.43,9. Napi 2,3 sekundiga kaotas soomlane Staffan Tunis ja 37,2 sekundiga jäi maha lõpus veidi ebaõnnestunumad rajavalikud teinud venelane Vladimir Barchukov. Eestlased sõitsid taas hästi ja oma senise karjääri tiitlivõistluste parima tulemusega, 20.kohaga, lõpetas Tarvo Klaasimäe. Lühirajal esitosinasse mahtunud Even Toomas pidi seekord rahulduma 24.kohaga ja Priit Randman lõpetas 36.kohal.
Naiste 23,5 km ja 29 KP-ga rajal võidutses rootslanna Helene Söderlund ajaga 1:20.52,7. Järgnesid venelanna Tatyana Kozlova kaotusega 1.35,5 ja norralanna Marte Renaas (kaotus 2.09,0).
Homme on maailmameistrivõistluste viimane päev, kus võisteldakse teatesõitudes.