Uudis

Eesti meistrid teatejooksus on Eesti Kaitsejõudude SK ja OK Ilves

Eesti meistrid teatejooksus on Eesti Kaitsejõudude SK ja OK Ilves

14.-15. maini toimuvad Põlvamaal Kanepi vallas Eesti meistrivõistlused orienteerumises lühirajal ja põhiklasside teatejooksudes.
Pühapäeval toimunud teatejooksude rajad, mis oli planeerinud Avo Veermäe, pakkusid nii kiireid tee-etappe kui täppislugemist minisoode ja tihnikute vahel. Seegi kord tulid võitjateks võistkonnad, kelle orienteerumissoorituses oli kõige vähem vigu.

Esikolmikute tulemused:
N21, rajad 6,3+5,1+6,3 km
1. OK Ilves (Kaia Kivikas, Hannula-Katrin Pandis, Elo Saue) 2:40:42
2. OK Põlva Kobras (Annika Rihma, Maret Vaher, Liis Johanson) 2:40:46
3. SK Saue Tammed (Edith Madalik, Viivi-Anne Soots, Kirti Rebane) 2:41:27

M21, rajad 8,5+6,0+8,5 km;

1. EKL SK (Andreas Kraas, Sander Vaher, Olle Kärner) 2:23:39
2. OK Võru (Jaagup Truusalu, Timo Sild, Lauri Sild) 2:26:01
3. OK Ilves (Kenny Kivikas, Tauno Tiirats, Kristo Heinmann) 2:30:32

Kui meeste põhiklassis toimus suurim võitlus kulla ja hõbeda saanud meeskondade vahel, siis naisteklassis vahetus liider iga vahetusega. Korraldajaklubi OK Põlva Kobrase avavahetuse (Annika Rihma) edu ei suutnud kahjuks hoida Maret Vaher, kelle ligi 7-minutiline eksimus raja esimeses kolmandikus jättis ta vahepeal liidritest 2 minutit maha. Viimasele vahetusele läksid koos Kirti Rebane (SK Saue Tammed) ja Elo Saue (OK Ilves), neile järgnes 30-sekundilise vahega Liis Johanson (OK Põlva Kobras). Veel 1,3 km enne lõppu oli järjestus sama ning tundus, et medalid on jagatud, kuid Kirti eksimused kahe järgmise punktiga muutsid olukorda. Napilt jõudis finišisirgele esimesena Elo Saue, talle järgnes Liis Johanson ja kolmandana ületas lõpujoone Kirti Rebane.
Päeva parima ajaga tõi oma naiskonna neljandana finišisse Merike Vanjuk (OK Kape).

Järgmisel nädalavahetusel sõidab Eesti orienteerumiskoondis Leetu Kura säärele, kus 21.-22. maini toimuvad Balti meistrivõistlused orienteerumises. Seekord on lisaks Läti ja Leedu koondistele konkurentsi pakkumas Peterburi ja Valgevene koondised. Eelmisel aastal toimus sama võistlus Tartumaal Selgisel, kus koju jäeti võistkondlik esikoht.

Edastas Maret Vaher