Uudis

Eesti koondis Balti meistrivõistlustel teine

Eesti koondis Balti meistrivõistlustel teine

Leedumaal Kura sääre liivaluidetel selgusid Balti meistrid orienteerumisjooksus. Lisaks kolme Balti riigi koondistele olid osalemas ka Valgevene ja Peterburi koondised.
Meeste tavaraja võistluse 17,5 km ja 30 kontrollpunktiga rajal võttis kindla võidu vanameister Olle Kärner, kes tõestades taas, et on endiselt Baltimaade parim meesorienteeruja. Järgnesid Gvildys Jonas Vytautas Leedust ja Martins Sirmais Lätist. Järgmised Eesti mehed Kristo Heinmann, Lauri Sild ja Peeter Pihl mahtusid 8 sekundi sisse ja olid esikümne piirimail. Naiste 11,9km ja 28 KP-ga rajal sai võidu lätlanna Aija Skrastina. Hõbedase auhinnakoha võitis Annika Rihma ja pronksi Inga Kazlauskaite Leedust. Eestlannadest jõudsid esikümnesse ka Kirti Rebane ja Merike Vanjuk.
Meesjuunioride konkurentsis saavutasid eestlased Kenny Kivikas ja Tauno Tiirats kaksikvõidu. Naisjuunioridest oli Sigrid Ruul Eesti parimana kaheksas.
Noorteklassides võitis Balti meistritiitli Eveli Kaasiku W18 klassis. Neidude W16 klassis võitis Margret Zimmermann hõbemedali ja Marianne Haug pronksi ning tüdrukute W14 klassis Kristel Sibul hõbemedali. Eesti noormehed esikuuikusse ei jõudnud.
Järgmisel päeval võisteldi teatejooksudes, kus eestlased tõid koju pooled võidud. Naiste põhiklassis võitsid Eesti naised koguni kaks medalikohta – kuldmedalid teenisid Kirti Rebane, Merike Vanjuk, Annika Rihma ning pronksid Grete Gutmann, Elo Saue, Liis Johanson.
Samasuguse saavutusega said kuni 16-aastaste tüdrukute seas hakkama Margret Zimmermann, Marianne Haug ja Triinu Rooni ning Jaana Olvet, Kirke Timmusk ja Kristel Sibul.
Kolmanda võidu tõid Eestile meesjuuniorid Raido Mitt, Tauno Tiirats, Kenny Kivikas.
Naisjuunioridest võitsid Evely Kaasiku, Kerstin Uiboupin ja Sigrid Ruul hõbemedalid.
Meeste põhiklassis jäi eestlaste laeks viies ning kuni 16-aastaste noormeeste seas kuues koht.
Riikidevahelises arvestuses võitis üle mitme aasta selge vahega Leedu, punkte 1620. Järgnesid Eesti 1377 ja Läti 1263 punkti.
Järgmisel aastal toimuvad Balti meistrivõistlused Lätis.