Uudis

Eesti teatevõistkonnad jooksid välja läbi aegade parimad tulemused

Eesti teatevõistkonnad jooksid välja läbi aegade parimad tulemused

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas lõppes orienteerumisjooksu MM teatejooksudega. Ülitehnilisel maastikul kulges võistlus erakordselt põnevalt, liidrid vahetusid pidevalt ja põnevus püsis lõpumeetriteni. Naiste teatejooksus püsis Eesti naiskond – Grete Gutmann, Liis Johanson, Annika Rihma pidevalt kuue parema seas ning viimases vahetuses poolel rajal isegi juhtis võistlust. Lõppvaatuses spurtisid viimasest punktist finišisse medalitele siiski Soome, Tšehhi ja Rootsi ankrunaised ja kulla tõi Soomele mullune aasta sportlane, kuid sel MM-il seni täiesti ebaõnnestunud Minna Kauppi. Tšehhitaridele hõbe ja rootslannadele pronks. Annika Rihma lõpetas 1.16 pärast võitjaid kuuendana, mis on Eesti võistkondade parim teatekoht MM-ide ajaloos. Varem on Eesti naised olnud 7. kohal aastatel 1997 ja 2004. Kõik Eesti naiskonna liikmed tegid oma parimad sooritused sel MM-il just teatejooksus.

Väljavõte protokollist:
1. Soome 1:42.43
2. Tšehhi +0.01
3. Rootsi +0.01
4. Norra +0.55
5. Taani +1.02
6. Eesti +1.16

Sarnaselt Eesti naiskonnaga jooksid ka Eesti mehed välja oma kõigi aegade parima koha teatejooksus. Esimese vahetuse järel oli Olle Kärner ja Eesti meeskond teine, vaid seitse sekundit liidrist. Teises vahetuses langes Peeter Pihl kümnendaks, kuid kolmandas vahetuses tõstis Lauri Sild meeskonna taas esikuuiku konkurentsi. Väike eksimus raja lõpuosas nii kõrget kohta seekord saavutada siiski ei võimaldanud, kuid ka 8. koht on Eesti meeste parim läbi aegade. Aastatel 1999 ja 2001 lõpetati 9. kohaga.
Väljavõte protokollist:
1.Prantsusmaa 1:53.48
2. Norra +4.04
3. Rootsi +4.15
4. Šveits +4.47
5. Venemaa +9.24
6. Leedu +9.31
7. Soome +10.19
8. Eesti +10.30

Täielikud tulemused on-line leheküljelt: http://live.woc2011.fr/data/uploads/live/livegrid/
Ametlikud tulemused pärast võistluste lõppu: http://live.woc2011.fr/index.php?id=relay-results
Fotod: http://www.worldofo.com

Eesti Orienteerumisliit, Sixten Sild