Uudis

Rattaorienteerumise MM-i esimesed medalid jagati tavaraja võistluses

Eesti meestest oli võistlustules ainsana Lauri Malsroos, kes saavutas 60 finaali kvalifitseerunud mehe hulgas 34. koha. Võistlustingimused olid väga rasked – meestel tuli läbida väga mägisel maastikul 37,3 km võttes seejuures 1350 meetrit tõusu. Lisaks näitas Itaalias valitseva kuumalaine tõttu kraadiklaas ka riigi põhjaosas kuni +38 kraadi. Seetõttu kujunesid ka sõiduajad aegade pikimaks ning vahed väga suurteks.

Maailmameistriks tuli meeste seas soomlane Samuli Saarela ajaga 2.00.12. Erik Skovgaard Knudsen Taanist kaotas talle juba +4.35. ja paljukordne maailmameister venelane Ruslan Gritsan +6.15. Lauri aeg oli täna 2.34.10. ja kaotus võitjale +33.58. Mitmed tugevad sõitjad katkestasid või kustusid täielikult. Ka eilne eelsõit osutus väga rängaks, kus enamus võistlejatest kulutas raja läbimisele enam kui poolteist tundi.

Teised eestlased täna ei startinud – eile oma eelsõidu kuuendana lõpetanud Tõnis Erm otsustas rängast katsumusest loobuda, pidades silmas veel sõitmata lühirada, sprindidistantsi ja teadet. Tavaradadele panustav Margus Hallik aga oli sunnitud eilses kvalifikatsioonis katkestama tehnilise rikke tõttu.

Koos täiskasvanute MM-iga peetaval ratta-o Juunioride MM-il oli meil suure lootusena võistlustules ka Taaniel Tooming, kes eelmisel aastal sõitis veel M18 klassi võistlejana Jun. MM-il Portugalis välja 11. koha ning saavutas tänavu juba ka täiskasvanute MK-sarja konkurentsis korra 24. koha. Kahjuks kukkus Taaniel raja algul ühel laskumisel päris tõsiselt, mille järgselt oli ta põlvevalu tõttu sunnitud raske südamega katkestama. Õnneks midagi väga hullu ei tundu temaga olevat ning Taaniel loodab järgnevatel distantsidel kindlasti stardis olla.

Homse puhkepäeva järel jätkub MM-programm lühiraja ja teatesõiduga ning lõpeb laupäeval sprindidistantsiga.

Edastas Margus Hallik