Uudis

,https://orienteerumine.ee/eol/uudised/612.jpg,2011/08/28 00:00:00,612

Eesti teatemeeskonnale rattaorienteerumise MM-ilt  viies koht!”

,https://orienteerumine.ee/eol/uudised/612.jpg,2011/08/28 00:00:00,612 Eesti teatemeeskonnale rattaorienteerumise MM-ilt viies koht!”

Eesti meeskond koosseisus Lauri Malsroos, Margus Hallik, Tõnis Erm saavutas Itaalias toimuval rattaorienteerumise MM-il teatesõidus viienda koha. Hetke jõudude vahekorda arvestades võib öelda, et võeti maksimum – ettepoole jäid vaid riigid, mille võistkondades sõitsid ainult absoluutsed tipptegijad, kes ka käimasoleval MM-il mitmeid medaleid võitnud. Lauri Malsroos alustas vägevalt ja võitis avavahetuse. Teises vahetuses ei suutnud viimastel aastatel kopsuklamüüdiaga võidelnud Margus Hallik endiste aegade kiirust näidata ning liidrikohta üle paari kilomeetri hoida ei õnnestunud, teatevahetusse saabus ta riikide arvestuses viiendana. Ankrumees Tõnis Erm tegi küll tehniliselt puhta soorituse, kuid kaotas mägisel rajal siiski liidritele mõne minuti juurde. Kokkuvõttes jäi meeskond ise sooritusega rahule, kõrge koht tuli tänu orienteerumistehniliselt heade sõitude. Viimati jõuti MM-il esikuuikusse kolm aastat tagasi, kui lõpetati samuti viiendal positsioonil nagu ka 2005. ja 2006. aastal. Eesti meeskonna parim, 4. koht pärineb 2004. aastast.

Väljavõte tulemustest:
1. Taani 2:40.51
2. Tšehhi 2:42.59
3. Soome 2:43.59
4. Venemaa 2:44.17
5. Eesti 2:48.14

Magus oli 23-sekundiline võit koduseinte vahel võistelnud itaallaste üle. Eestlaste selja taha mahtusid esikümnesse veel mitmed väga tugevad rattaorienteerumisriigid – Austria, kahekordne teate MM-kuld Prantsusmaa ja alati väga ohtlik, mitmekordne MM-teatemedalist Šveits.

Väga põnev oli naiste teatesõidu lõppvaatus, kus Eestil esindust väljas ei olnud. Seal jäeti suurfavoriidid Soome ja Venemaa medalitest sootuks ilma ja maailmameistriks tuli esmakordselt Šveitsi naiskond. Tõeliste üllatajatena said hõbeda ja pronksi Leedu ja Slovakkia naised.

Homme on viimase medalialana kavas sprint.

Täielikud tulemused: http://www.racecentersuite.com/Races/Specials/Mtbo2011/web/