Uudis

Eesti meistrid suusaO sprindis on Priit Randman ja Daisy Kudre

Eesti meistrid suusaO sprindis on Priit Randman ja Daisy Kudre

Põlva lähedal Kadajal selgitati selle aasta esimesed Eesti meistrid suusaorienteerumises. Kuna võistlused on ühtaegu ka Eesti-Läti liiga osavõistluseks, siis oli stardis ka Läti paremik. Kavas olid sprindidistantsid. Meestest ei saanud keegi vastu Läti meistrile Andris Kivlenieksile Ogrest, kes oli 3,2 km rajal kiireim ajaga 16.26. Eesti meistriks tulnud Priit Randman (Rakvere OK) kaotas talle 59 sekundiga, kusjuures pool kaotusest tuli viimase kontrollpunktiga tehtud vea arvelt. Teine lätlane, Edgars Bričonoks, kaotas Randmanile vaid sekundiga. Eesti meistrivõistluste hõbeda ja pronksi said järgmistel kohtadel olnud Tõnis Erm (TAOK) ajaga 18.07 ja Tarvo Klaasimäe (Rakvere OK) ajaga 18.10. Kahetsusväärsel kombel võttis meie meestekoondise liider Even Toomas stardis vale klassi kaardi ja seetõttu täna tulemust kirja ei saanud.
Naiste põhiklassi 2,5 km pikkusel rajal saavutas oodatud võidu Daisy Kudre (OK Peko) ajaga 16.24. Väga südika sõidu teinud ja hõbeda teeninud Piibe Tammemäe (OK Orvand) kaotas kulla vaid 29 sekundiga. Pronksi võitis meie teenekaim suusaorienteeruja Maret Vaher (OK Kobras) ajaga 17.51.
Juunioride seas tulid Eesti meistriteks Asso Kesaväli (Rakvere OK) ja Evely Kaasiku (JOKA), kuid viimasel tuli Eesti-Läti liiga arvestuses tunnistada lätlanna Zane Čamane paremust.

Esmakordselt Eesti orienteerumise ajaloos kasutati põhiklassides GPS-jälgimissüsteemi. Internetis näha olnud võistlust saab vaadata ka tagantjärele, vastavad lingid ja täielikud tulemused on näha korraldajaklubi Põlva Kobras kodulehel www.kobras.polvamaa.ee

Sixten Sild,
Eesti Orienteerumisliit