Uudis

Eesti suusaorienteerumise EM-il sprinditeates üheksas

Eesti suusaorienteerumise EM-il sprinditeates üheksas

Ukrainas, Sumys algasid täna suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused. Avapäeval võisteldi segavõistkondade sprinditeates, kus medaliheitlusse asus 55 võistkonda 19-st riigist. Väga huvitavas ja konkurentistihedas võistluses saavutas napi võidu Venemaa (Polina Malchikova, Andrey Grigoryev) ajaga 46.26, edestades napi 2 sekundiga Rootsit (Tove Alexandersson, Peter Arnesson). Pronksmedali võitis Bulgaaria (Antoniya Grigoreva-Burgova, Stanimir Belomazhev) 46.57. Eesti võistkonnad tegid hea võistluse ja suutsid pingelises võistluses püsida parimate konkurentsis kuni viimaste etappideni, mil vahe liidritega kasvama hakkas. Siiski heideldi tublilt lõpuni ja Eesti 1 võistkond (Piret Pärnik, Tiit Toomas) lõpetas Euroopa meistrivõistluste konkurentsis 9.kohaga, aeg 49.51. Eesti 2 võistkond (Daisy Kudre, Even Toomas) saavutas 29.koha ajaga 50.45 ja Eesti 3 võistkond (Evely Kaasiku, Tarvo Klaasimäe) 34.koha 51.37.
Homme on kavas individuaalne sprindivõistlus.