Uudis

Orienteerujate 53. Jüriöö teatejooks pakkus rohkesti põnevust

Orienteerujate 53. Jüriöö teatejooks pakkus rohkesti põnevust

Eesti orienteerujate suur traditsioon, 5-etapiline öine Jüriöö teatejooks, sai ööl vastu pühapäeva jätku Võrumaal Vastseliinas. 55 registreerunud võistkonna seas võis nende koosseisude põhjal ennustada 5-6 võistkonna konkureerimist esikohale ning nii ka läks. Liidripositsioon vahetus võistluse käigus korduvalt ning põnevust jätkus lõppvaatuseni välja. Kohe avavahetus üllatas suurfavoriitidest võistkondade – Saue Tammed ja Korteriyhistu.net äpardumisega, sest Lauri Malsroos ja Andreas Kraas jõudsid teatevahetusse alles 13. ja 15. kohaga, kaotades liidrile ligi 7 minutit! Liidriks oli Jüriööjooksu varem 9 korda järjest võitnud OK Ilves, kus avavahetust jooksis Tauno Tiirats. Teises vahetuses kergitas Piibe Tammemäe uueks liidriks võistkonna SK100, Korteriyhistu.net ja Saue Tammed alustasid tõusu liidritele lähemale. Kolmandas vahetuses säilitas Tõnis Vaiksaar SK100 liidripositsiooni.
Neljandal etapil, mis oli taas naiste päralt, eksis rängalt SK100 võistkonna tšehhitarist liige Šarka Svobodna, kellele see oli elu esimene öine võistlus. Tervelt viiel konkurendil õnnestus temast mööduda ning väikeste vahedega olid ankrumeeste teelesaatjateks kogenud ja ammused konkurendid Merike Vanjuk (Korteriyhistu.net), Kirti Rebane (Saue Tammed), Maret Vaher (Põlva Kobras) ja OK Ilves (Elo Saue). Ankrumehed Timo Sild, Alar Abram, Raido Mitt ja Kenny Kivikas alustasid viimast ja kõige pikemat etappi vähem kui nelja minuti sees ning kõigil oli veel säilinud üldvõidu šanss. Juba raja esimesel kolmandikul hakkas oma edumaad järjekindlalt kasvatama Timo Sild, kellele konkurendid kordagi ohtlikuks ei saanud. Korteriyhistu.net võiduajaks kujunes 3.46.47. Kogenud Alar Abram tegi esimest aastat täiskasvanute seas jooksvate noorte talentide vastu suurepärase partii ja tõi Saue Tammed finišisse kindlalt teisena, 4.42 võitjast maas. Kenny Kivikas tõi OK Ilvese pärale kolmandana, kaotust 7.56 ja Raido Mitt Põlva Kobrase neljandana, kaotades juba 11.40.
Noortevõistkondadest võidutses Värska OK Peko ja seenioridest Pioneeride maja/OK Ilves võistkond.