Uudis

Teateorienteerumise Euroopa meistrid on šveitsi mehed ja vene naised

Orienteerumisjooksu EM Falunis lõppes põnevate ja tasavägiste teatejooksudega, kus kuldmedali saatus otsustati mõlemas võistlusklassis lõpuspurdiga. Meestest võitis Šveitsi teine meeskond Rootsi ja Prantsusmaa ees. Eesti meeskond oli Olle Kärneri avavahetuse järel vaid 43 sekundi kaugusel liidritest, Lauri Sild lõpetas teise vahetuse 2.38 pärast liidreid, viimases vahetuses oli rajal Timo Sild ja vahe võitjatega oli lõpuks 8.20, mis andis riikide arvestuses 12. koha.
Naiste võistlust juhtis pärast teist vahetust Šveits, mille viis juhtima sellel EMil kõik individuaalalad võitnud Simone Niggli, kuid Šveitsi ankrunaine ei suutnud seda positsiooni hoida ja kuldmedali pärast käis finišisirgeni võistlus Venemaa ja Soome vahel. Seekord oli Tatjana Rjabkina teravama lõpuga ning mitmekordsel maailmameistril Minna Kauppil tuli leppida teise kohaga. Rootsile tõi pronksi alles juuniorieas talent Tove Alexandersson. Eesti naiskonnale tõid riikide arvestuses 13. koha Liis Johanson, Kirti Rebane ja Sigrid Ruul.

Täielikud tulemused EM-i koduleheküljel: http://www.eoc2012.se