Uudis

Timo Sild Tallinna O-nädala lühirajal ja finaalis ülivõimas

Rahvusvaheline Tallinna Orienteerumisnädal meelitas Eestisse orienteeruma 21 riigi esindajaid ning selle raames toimunud maailma edetabelivõistlusel lühirajal Anija vallas Voosel osales 324 orienteerujat.

Meeste põhiklassis saavutas 50 osaleja seas 4,9 kilomeetrisel väga tehnilisel rajal ülekaaluka võidu Eesti koondislane Timo Sild ajaga 32.47. Talle järgnes enam kui kaheminutilise kaotusega Venemaa esindaja Aleksandr Minakov. Kolmas koht jäi Eestisse – selle saavutas Andreas Kraas.
Naisteklassis läks kaksikvõit Venemaale. Parima tehnilise soorituse teinud Nina Temjakova oli 3,8 km raja finišis suveräänse võitjana ajaga 35.09. Ta edestas ligi 4 minutiga kaasmaalast Ljubov Kutseninat, kolmanda koha saavutas tšehhitar Šarka Svobodna.

Orienteerumisnädala finaaliks olnud legendaarne 100 kontrollpunkti jooks toimus juba 8. korda ning seekord pidevas vihmasajus, mis muutis sood järvedeks ja järsud oosinõlvad ülilibedaks. Paljudele katkestamisega lõppenud võistluse 12,3 km rajal võitis meestest Timo Sild ajaga 1.47.10, järgnesid Peeter Pihl (1.56.31) ja Aleksandr Minakov (2.01.34).
Naistest oli 8,3 km rajal ülekaalukalt parim Merike Vanjuk ajaga 1.46.33, teine soomlanna Sari Nurmela ajaga 1.55.21 ja kolmas Ljubov Kutsenina ajaga 2.01.49.

Tallinna orienteerumisnädala raames toimusid kuue päeva (18.-23.06) jooksul toimub kolm orienteerumispäevakut Tallinna ümbruse parematel maastikel ja kolm tugeva rahvusvahelise konkurentsiga võistlust. Nädala jooksul tehti üle 2000 võistlusstardi.

Kõik tulemused on kättesaadavad korraldajaklubi SK 100 kodulehel – http://sk100.ee/2012/oweek/