Uudis

Lätlane Edgars Bertuks tuli orienteerumise maailmameistriks!

Lätlane Edgars Bertuks tuli orienteerumise maailmameistriks!

Šveitsis, Lausanne’i lähistel Jura mägedes tuli orienteerumisjooksu maailmameistriks lühirajal suurüllatajana lätlane Edgars Bertuks. Aluksne maakonnast pärit 27-aastase Bertuksi senine parim koht maailmameistrivõistlustelt oli üheksas. Tehniliselt keerulisel rajal edestas ta vene kuulsust Valentin Novikovi 5 sekundiga ja koduseinte toetust nautinud Fabian Hertnerit 25 sekundiga. Viimase kümnendi lühiradade valitseja, prantslane Thierry Gueorgiou, kelle MM-ettevalmistus oli trauma tõttu tugevasti häiritud, lõpetas neljanda kohaga, 30 sekundit võitjast.
Parima eestlasena oli Lauri Sild 16., mis on tema senine kõrgeim individuaalkoht täiskasvanute tiitlivõistlustelt. Olle Kärner lõpetas 27. kohaga.
Suurüllatus leidis aset ka naiste võistluses, kui suurfavoriit ja 18-kordne maailmameister Simone Niggli tegi rajal kaardilugemisvea tõttu ligi 3-minutilise lisakaare ja minetas sellega kõik medalilootused. Maailmameistriks tuli üheksandat korda oma karjääris soomlanna Minna Kauppi, edestades Tove Aleksanderssoni Rootsist ja Tatjana Rjabkinat Venemaalt. Kirti Rebane lõpetas 35. ja Liis Johanson 42. positsioonil.
Väljavõte tulemustest:
Mehed 5,5km
1. Edgars Bertuks LAT 36.45
2. Valentin Novikov RUS 36.50
3. Fabian Hertner SUI 37.10

16. Lauri Sild EST 39.42
27. Olle Kärner EST 41.05

Naised 6,5 km
1. Minna Kauppi FIN 37.37
2. Tove Aleksandersson SWE 38.09
3. Tatjana Rjabkina RUS 39.03

35. Kirti Rebane EST 50.11
42. Liis Johanson EST 53.58

Täielikud tulemused: http://woc2012.ch/files/results/woc2012_middle_final_results.pdf

Võistluste kodulehekülg: www.woc2012.ch

Homme on MM-il puhkepäev ja neljapäeval joostakse tavaraja finaal.