Uudis

RO MM-il heideldi sprindimedalitele

RO MM-il heideldi sprindimedalitele

Rattaorienteerumise MM-il Ungaris oli esimese medalialana kavas sprindivõistlus, mis sõideti seekord rattaorienteerumisele väga ebatüüpilisel maastikul, kus enamus rajast kulges künklikul avatud rohumaal, sarnanedes väga tavaorienteerumisega – kontrollpunktid asusid reljeefiobjektidel ning praktiliselt igal pool oli võimalik rattaga otse sõita.
Kahjuks eestlastel oma ühel põhialal ei õnnestunud eelmiste aastate saavutusi korrata. Tehti sprindi kohta lubamatult suuri vigu, mis enam kõige kõrgemate kohtade jagamisel kaasa rääkida ei lubanud. Koondise põhimeeste saavutatud kohad vahemikus 19.-27.koht 109 mehe konkurentsis polnud siiki ka täielik läbikukkumine. Ka mitmed eeldatavad favoriidid eksisid keerulisel rajal palju.
Meeste tulemused:
I Tobias Breitschädel AUT 24.45.
II Marek Pospisek CZE 24.47.
III Ruslan Gritsan RUS 24.59.
19. Tõnis Erm EST 28.12.
23. Margus Hallik EST 28.34.
27. Lauri Malsroos EST 29.05.
61. Alar Viitmaa EST 35.17.
86. Riivo Roose EST 46.18.
Naiste seas võitis kogenud Christine Schaffner Šveitsist, Suur-Britannia esindaja Emily Benhami ning poolatari Anna Kaminska ees.

Ka juunioride MM-il stardis olnud kahel Eesti noormehel polnud kõige parem päev – eelmise aasta Juunioride MM-i lühiraja 5. mees Taaniel Tooming pidi leppima täna 21. (aeg 30.44.) ja Kristjan Linnus 34. kohaga (34.51.) Võitis Grigori Medvedjev Venemaalt (22.32) ungarlase Marcell Horvathi (22.48.) ja soomlase Kare Kaskise (24.06.) ees. Hea päev oli siin lõunanaabritel – Jonas Maiželis Leedust lõpetas 4. ja Reinis Grende Lätist 5. kohaga. Stardis oli 66 noormeest.

Homme jätkub MM lühirajaga, ilmateade lubab lähipäevadeks jätkuvalt väga kuuma ilma.

Margus Hallik, Veszprem