Uudis

Suusaorienteerumise MMi sprindi segateates Eestile 8.koht

Suusaorienteerumise MMi sprindi segateates Eestile 8.koht

Kasahstanis jätkuvatel suusaorienteerumise MM-võistlustel sai Eesti võistkond koosseisus Daisy Kudre ja Even Toomas tänasel pidevas vihmasajus toimunud segateatevõistlusel 12 riigi konkurentsis 8. koha. Võistluse keskel, 30-minutise sõitmise järel asuti ka 6. kohal, vaid minuti kaugusel medalist, kuid viimase kolme vahetusega tuli kaotust siiski juurde.

Värsketest sprindi maailmameistritest koosnenud Rootsi võistkond võttis lõpuks kuldmedali Soome ees. Peter Arnessonile oli see juba kolmas kuldne medal neilt võistlustelt, Tove Alexanderssonile teine. Üllatuslikult sai pronksi perfektse soorituse teinud Bulgaaria duo, kus naistevahetust sõitis Val di Femmes suusatamise MMil võistlenud Antoniya Grigorova-Burgova.

Bulgaarlaste puhul pole tegemist tundmatute tegijatega: Sixteni sõnul on neil ka varasemast ette näidata kõrge koht EM võistlustelt. Tõsi, tol korral oli teates lihtsalt kolm erinevat rada ja jäi mulje, et neiu sõitis õige rongi sabas. Täna oli rajal täishajutus ning tugev suusataja sai tehnilise rajaga väga hästi hakkama. 1986. astal sündinud Antoniya Grigorova-Burgova on võistelnud ka Põlvas juunioride MMil 2003. aastal.
Pärast homset puhkepäeva jätkub suusaorienteerumise MM laupäeval teatevõistlustega, kus Eestist on võistlustules meestevõistkond.