Uudis

Eesti meister lühirajal selgus haaravas sekundite mängus

Eesti meister lühirajal selgus haaravas sekundite mängus

Tänavused esimesed Eesti meistrid orienteerumisjooksu lühirajal selgitati Anija vallas Koitjärvel. Meeste põhiklassis arenes 5,8 km pikkusel rajal ülitasavägine võistlus varem vastavalt 6 ja 2 korda sel distantsil võidutsenud Olle Kärneri ja Timo Silla (mõlemad EKJ SK) ning viimase noorema venna Lauri Silla (OK Võru) vahel. Raja 18 kontrollpunktis sai peale nende ühel korral liidripositsiooni hoida veel vaid Peeter Pihl (Saue Tammed), kes jäi lõpuks neljandaks. Kiirel ja tehnilisel rajal ei pääsenud vigadeta ka liidrid, kuid tasavägise võistluse lõppfaasis sai otsustavaks lõpukiirus. Kui veel 700 meetrit enne finishit oli esikolmiku järjestus Kärner, Lauri Sild, Timo Sild, siis finišiks kindlustas 23-aastane Lauri Sild endale oma esimese individuaalse meistrikulla 4-sekundilise eduga vanema venna ees, kes omakorda möödus finišisirgel 1 sekundiga Olle Kärnerist.
Naiste põhiklassis juhtus vastupidine – kogemus võidutses nooruse üle. Kindla esikoha sai selle ala varasem 5-kordne võitja Anu Åkerman (OK Peko), edestades 1999. ja 2000. aasta meistrit Elo Sauet (OK Ilves) ning oma esimese medali sel distantsil võitnud 23-aastast Piibe Tammemäed (SK 100). Poolel rajal oli sealjuures veel liider hoopis Eveli Saue (OK Ilves), kes pidi lõpuks leppima viienda kohaga.
Juunioridest tulid Eesti meistriteks Evely Kaasiku (JOKA) ja Tõnis Laugesaar (Rakvere OK).