Uudis

Maailmameister stardib Ruusmäe lähedal Balti meistrivõistlustel

Maailmameister stardib Ruusmäe lähedal Balti meistrivõistlustel

18.-19. mail toimuvad Haanja kõrgustiku lõunanõlval, Kuural, peaaegu Läti piiri ääres Balti meistrivõistlused orienteerumisjooksus. See on igakevadine Eesti, Läti, Leedu, Valgevene ja Peterburi suurte koondiste (täiskasvanud + noored) jõuproov. Paralleelselt toimuvad Balti veteranide lahtised meistrivõistlused ja lahtised võistlused ka noorteklassides. Kokku on Võrumaale oodata 550 võistlejat 9 riigist, eksootilisimad neist USA-st ja Costa Ricast. Võistluste peakorter ja ühtlasi Eesti koondise elupaik on Rogosi mõis Ruusmäel, kus laupäeva õhtul toimub soovijatele sprindivõistlus, koondiste ühine õhtusöök, autasustamine ja tantsuõhtu.
Võistlejate hulgas on kahtlemata nimekaim mullune lühiraja maailmameister, Aluksnest pärit Edgars Bertuks (maailma jooksva edetabeli 8. mees). Eesti meeskond on väljas oma parimas rivistuses eesotsas nädala eest Eesti meistrivõistlustel viie sekundi sees lõpetanud kolmikuga Lauri Sild (52.), Timo Sild (44.) ja Olle Kärner (74.). Tugevat konkurentsi pakuvad neile kindlasti ka kahekordne Euroopa lühirajahõbe Mārtiņš Sirmais (59.) ning valgevenelased Juri Tambasau (83.) ja Dmitri Mihhalkin (88.)
Naistest on maailma jooksva edetabeli koha järgi tugevaim startija leedulanna Kristina Rybakovaite (61.), Eesti koondise esinumbritena stardivad nädala eest vabariigi meistriks tulnud Anu Åkerman (514.) ja Kirti Rebane (115.)
Võistluspaigaks, kuhu on lahkesti oodatud ka pealtvaatajad, asub Ruusmäe-Käbli tee ääres, viidad Ruusmäelt ja Riia-Pihkva teelt Käbli ristist. Põnevaim osa sündmustest toimub laupäeval ajavahemikus kl 11-14 (koondiste individuaalne tavarada) ja pühapäeval kl 10-13 (koondiste teatejooks).
Võistlusi on võimalik jälgida ka Internetis. Lisaks on-line tulemustele näeb seal reaalajas ka tugevamate sportlaste liikumist kaardil.