Uudis

Eestlased jõudsid Jukola teatejooksul poodiumile

Maailma üks suuremaid orienteerumisvõistlusi, Soomes 65. korda toimuv Jukolan Viesti, joosti seekord Jämsal ning ka Eesti sportlased pääsesid poodiumile.
Võistlusele oli üles antud 1623 seitsmeliikmelist meeskonda, mis on selle võistluse läbi aegade teine osavõtunumber. Jooksu start anti õhtul kell 11, esimesed lõpetasid võistluse hommikul poole seitsme ajal, finiš suleti aga alles kell 3 päeval.
Prantslasest üheksakordne maailmameister Thierry Gueorgiou tõi võidukalt finišisse Kalevan Rasti meeskonna ajaga 7:27.58. Kolmanda koha saanud Hiidenkiertäjät meeskonna koosseisus oli aga kolm Eesti orienteerujat, neist Lauri Sild oli oma vahetuse teine, Olle Kärner neljas ja Timo Sild 12.
Eesti klubidest oli 109.kohaga edukaim SK Saue Tammed (Erkki Aadli, Andreas Kraas, Alar Abram, Risto Kiilberg, Andre Nõmm, Tarvo Avaste, Marek Nõmm).
Jukola teatejooksu eelsel päeval toimunud naiste Venlojen Viesti teatejooksule startis 1236 neljaliikmelist naiskonda. Võidu saavutas Taani OK Pan Arhus nasikond (Ida Bobach, Miri Thrane Ödum, Maja Alm, Emma Klingenberg) ajaga 2:56.25. Eesti naiskondadest oli 149.kohaga edukaim OK Põlva Kobras (Kristiine Aluvee, Saima Värton, Madli-Johanna Maidla, Mirja Virve).