Uudis

WRE lühiraja võistluse võitsid Evely Kaasiku ja Andreas Kraas

Eile jagati Eestis orienteerumisjooksu maailma edetabeli (World Ranking Event) punkte.
Põhja-Kõrvemaa looduskaitsealal toimunud Tallinna Orienteerumisnädala lühiraja võistlusel pakkus dramaatikat eelkõige naiste põhiklassi võistlus.
Raja esimesel veerandil näitas kiiret aega Ljubov Kutsenina Venemaalt, kuid edasist võistlust valitses juba tartlanna Merike Vanjuk. Vanjuki edu veel mõni kontrollpunkt enne lõppu oli üle minuti teisel kohal olnud Eesti juunioride koondisesse kuuluva Evely Kaasiku ees. Kuid vahetult enne finišit mitme järjestiku kontrollpunktiga eksinud Vanjuk pidi noorema konkurendi endast mööda laskma. Kaasiku võiduaeg oli 36 minutit ja 54 sekundit, millele Vanjuk kaotas 25 sekundit ja kolmanda koha saanud Kirti Rebane 55 sekundit.
Meeste põhiklassis tõid kogemused ja orienteerumistehniliste vigade vältimine edu pikaajalisele koondislasele Andreas Kraasile, kes edestas oma lähimaid konkurente pea kahe minutiga. Teise koha pälvis Erkki Aadli ja kolmas oli esimest aastat meeste klassi kuuluv Sergei Rjabõškin.
Täna joostakse samas kohas traditsioonilist 100KP jooksu, mis tähendab pikima raja läbijatel 100 kontrollpunkti võtmist.
Tänast võistlust saab jälgida online vaheaegade kaudu – http://osport.azurewebsites.net/orb/viewer.aspx?event=TOW13100KP

Timmo Tammemäe
SK100