Uudis

4000 välismaist orienteerujat vallutavad Tallinna vanalinna

4000 välismaist orienteerujat vallutavad Tallinna vanalinna

Rahvusvaheline Orienteerumisföderatsioon tegi täna teatavaks 2016. aasta seenioride maailmameistrivõistluste korraldaja. Sellel iga-aastasel tiitlivõistlusel osaleb tavapäraselt ligikaudu 4000 orienteerujat kogu maailmast. MM-i korraldusõiguse taotlused olid esitanud neli riiki, peale Eesti veel Taani, Jaapan ja Prantsusmaa. Viimane valik toimus Eesti ja Taani vahel ning korralduskonkursi võitjaks osutus Eesti Orienteerumisliidu pakkumus, mis näeb ette võistluskeskust Tallinna lauluväljakul, sprindivõistlusi Kadriorus ja Tallinna vanalinnas ning tavaraja võistlusi Kõrvemaal.
Seenioride MM kestab nädal aega, mille sees on viis võistluspäeva. Võistlemise kõrval soovivad osalejad külastada võimalikult palju piirkonna vaatamisväärsusi. Planeeritav toimumisaeg on 2016. aasta juulis.