Uudis

Täpsusorienteerumise MM-ilt Eestisse 11. koht Aleksei Laisevilt

Täpsusorienteerumise MM-ilt Eestisse 11. koht Aleksei Laisevilt

Paralleelselt orienteerumisjooksu MM-iga toimuvad Soomes, Vuokattis ka täpsusorienteerumise maailmameistrivõistlused. Erinevalt orienteerumisjooksust ei sisalda täpsusorienteerumine füüsilist pingutust, võisteldakse ülitäpses ja kiires kaardilugemisoskuses. Võistlusklasse on kaks – paraolümpiaklass füüsilise puudega võistlejatele ja avatud klass, kus võivad võistelda kõik soovijad. Mehed ja naised võistlevad võrdsetel alustel. MM-il antakse välja kaks medalikomplekti – klassikalises täpsusorienteerumises, kus ülesannete lahendamise kiirus erilist rolli ei oma ja distsipliinis „tempo“, kus määravaks on õigete vastuste andmise kiirus. Eestis ei ole see orienteerumisala veel laiemalt levinud, kuid Eestit esindab MM-il Võru- ja Petserimaal üles kasvanud, praegu Soomes elav Aleksei Laisev. 53 osaleja konkurentsis saavutas ta klassikalises täpsusorienteerumises 19. ja tempovariandis oma karjääri parima, 11. koha.