Uudis

Rakveres avati rattaorienteerumise MM-võistlused

Rakveres avati rattaorienteerumise MM-võistlused

Täna avati Rakveres rattaorienteerumise maailmameistrivõistlused põhiklassides ja juunioridele. Lääne-Virumaa võõrustab 261 võistlejat 26 riigist. Meesteklassis on võistlejaid 97, naisi on 64, meesjuuniore 67 ja naisjuuniore 33. Kaugeimad tulijad on Austraaliast, Jaapanist ja USA-st.
Võistlused algasid avaparaadi ja –tseremooniaga. Paljud võistkonnad saabusid Eestisse juba mitu päeva enne MM-i algust, et osaleda viimases võistluseelses treeninglaagris.
Parim Eesti rattaorienteeruja, Tõnis Erm, on Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni ametlikus maailma edetabelis hetkel 7. kohal. Erm oli võistlusest rääkides täis otsustavust võidelda võidu nimel. «Igasuguse medali võitmine on juba suur edu, kuna konkurents on väga tihe,» lausus Erm.
Kõik spordihuvilised on oodatud võistlusi jälgima ja võistlejatele kaasa elama. Võistluspaikades on võimalik näha võistlejaid rajal tegutsemas ning jälgida ekraanilt GPS-süsteemi vahendusel tugevamate sportlaste liikumist kaardil. Samuti on võimalik seda teha MM-i veebilehel.