Uudis

Tõnis Erm sprindi maailmameister, Lauri Malsroos hõbedal!

Tõnis Erm sprindi maailmameister, Lauri Malsroos hõbedal!

Esmakordselt Eestis, Lääne-Virumaal toimuvatel rattaorienteerumise MM-võistluste avaalal võitis kulla Tõnis Erm. Eestlaste võidurõõmu kahekordistas Lauri Malsroos, kes ainult 21-sekundilise kaotusega Ermile sai hõbemedali. Kolmas oli tšehh Krystof Bogar (+0:53).
Teiste Eestli meeste tulemused: 19. Taaniel Tooming, 25. Margus Hallik, 27. Alar Viitmaa. Marek Karm katkestas tehniliste probleemide tõttu.

Naiste esikolmik jagunes kolme riigi sportlaste vahel:
1. Cecilia Thomasson (Rootsi) 20.32
2. Eeva-Liisa Hakala (Soome) 20.42
3. Tatjana Repina (Venemaa) 20.58
Parima eestlannana sai Maret Vaher 28. koha. Eleri Hirv ja Ingrit Kala ei saanud täna tulemust kirja.

Tõnis Ermi sõnul oli ta oma sõiduga rahul. Kuigi raja esimese poole tihedast teedevõrgust veatu läbiminek nõudis temalt lausa seisakuid, tegi ta teevalikud kiirelt ning kindlalt ja võitis poolel rajal Lauri Malsroosi ligi 30 sekundiga. Lauril õnnestus 10 sekundit raja teisel poolel ühe teevalikuga tagasi võita, kuid rohkemat Tõnise vastu ta ei saanud.
Homme on kavas lühirajavõistlus Mõedaku suusakeskuses. Tõnis Ermi sõnul võttis tänane kuldmedal tal kõvasti pingeid maha, kuid siiski lubas ta ka homme konkurentidele kõva lahingu anda. Suurimateks esikohapretendentideks peab Erm soomlasi ja venelasi, kellele on meie maastikud üsna kodused.
Samas toimuvad ka juunioride MM-võistlused, kus neidudest võitis Henna Saarinen Soomest ja noormeestest Cedric Beill Prantsusmaalt. Parimate eestlastena olid Daisy Kudre 14. ja Paul Nestor 12.