Uudis

Lauri Sild võitis sõjaväelaste MM-il hõbemedali

Lauri Sild võitis sõjaväelaste MM-il hõbemedali

Tänavused sõjaväelaste maailmameistrivõistlused orienteerumises toimuvad Rootsis, Eksjös. Esimese alana joostud lühirajal võitis hõbeda Lauri Sild. 5,3 kilomeetrisel rajal oli tema tulemus 25.49. Kuld ja pronksi läksid Šveitsi, ülekaalukas võit kuulus Matthias Kyburzile, kes edestas Silda 1.05, kolmandaks jäänud Matthias Merz kaotas hõbedamehele 11 sekundit. Sõjaväelaste MM orienteerumisjooksus on traditsiooniliselt väga kõrgetasemeline võistlus, kus meesteklassis osaleb ligikaudu pool maailma absoluutsest paremikust. Mõlemad esikolmikusse jõudnud šveitslased on varem tulnud orienteerumisjooksu maailmameistriteks.
Naisteklassis võistles väga edukalt Kirti Rebane, kes sai neljanda koha. Esikolmikusse jõudsid Tatjana Rjabkina Venemaalt, Aushrine Kutkaite Leedust ja Julia Novikova Venemaalt.
Teiste eestlaste kohad: 25. Sander Vaher, 26. Timo Sild, 32. Kristo Heinmann, 12. Merike Vanjuk, 15. Annika Rihma.