Uudis

Tõnis Erm maailma karikavõistluste kokkuvõttes neljas

Tõnis Erm maailma karikavõistluste kokkuvõttes neljas

Nädalavahetusel lõppes Grandolas, Portugalis rattaorienteerumise tänavune maailmakarikasari individuaalse lühi- ja tavaraja ning võistkondliku riikide segateatevõistlusega.

Kahekordne maailmameister Tõnis Erm võitles enne võistlusi kodus viirushaigusega ning ei olnud oma parimas vormis, kuid siiski saavutas viimasena kavas olnud individuaaldistantsil tavarajal 8nda koha, lühirajal oli Erm sunnitud raskel maastikul purunenud rehvi tõttu katkestama.

Lauri Malsroosi parimaks kohaks jäi finaaletapil lühirajal saavutatud 11. koht, tavarajal leppis Malsroos 29. kohaga. Margus Halliku saagiks jäid lühiraja 30. ja tavaraja 26. koht.

MK sarja kokkuvõttes võitis Anton Foliforov Venemaalt, teine oli Jussi Laurila Soomest ning kolmas Kryštof Bogar Tšehhist. MK sarja kokkuvõttes taandus senine MK sarja liider Tõnis Erm siiski vaid 4ndale kohale, saavutades küll Kryštof Bogariga samapalju punkte, kuid omas vähem kõrgeid kohti.

Tõnis Ermi neljas koht MK sarja kokkuvõttes on läbi aegade Eesti orienteerujate seni parim saavutus. Erm kommenteeris oma lõppenud hooaega järgmiselt: “Läksin MK finaaletappidele küll äsja haigusest jagusaanuna, kuid siiski eesmärgiga võidelda tugevas konkurentsis MK sarja üldvõidu eest. Eesmärk jäi seekord saavutamata, kuid siiski olen tavarajal väljasõidetud 8nda kohaga rahul. Hoolimata MK kokkuvõttes saavutatud vaid 4ndast kohast olen hooajaga väga-väga rahul. Hooaja pea-eesmärk oli kuldmedal koduse MM sprindidistantsilt, mis õnnestus realiseerida ning lühiraja võit oli seejuures boonus.”

Arbo Rae
Rattaorienteerumise koondise treener-esindaja