Uudis

Eesti meistrid sprindidistantsil on Daisy Kudre ja Asso Kesaväli

Eesti meistrid sprindidistantsil on Daisy Kudre ja Asso Kesaväli

Mõedakul suusakeskuses selgitati tänavused esimesed Eesti meistrid suusaorienteerumises. Kuna suuremas osas Baltikumist valitseb lumepuudus, siis kasutasid hea võistlemisvõimaluse ära ka paljud külalisvõistlejad Lätist ja Leedust, mis andis osalejate koguarvuks 235. Esmakordselt kasutati Eesti meistrivõistlustel uudset, puutevaba märkesüsteemi, mis registreerib kontrollpunkti läbimise võistleja poolt lihtsalt sellest möödumisel.
Öösel tuisanud lumi muutis rajad pehmeks, mistõttu kiirused olid tavapärasest veidi madalamad. Naiste põhiklassis võitis ülekaalukalt tänavuses MK-sarjas seitsmendat positsiooni hoidev Daisy Kudre, kes edestas leedulannat Gabriele Keinaitet 2.07. Eesti meistrivõistluste hõbeda teenis Evely Kaasiku, pronks läks võrdse ajaga jagamisele Maret Vaheri ja Piibe Tammemäe vahel.
Meeste põhiklassis oli protokoll märksa tihedam. Üllatusmees Asso Kesaväli edestas ühe sekundiga Tiit Toomast, pronksi teenis 21-sekundilise kaotusega võitjale Priit Randman.
Juunioridest tulid Eesti meistriteks Nauris Raize (OK Ilves) ja Margret Zimmermann (OK Kape)
Väljavõte tulemustest:
Naised 3,4 km
1. Daisy Kudre Peko 17.48
2. Gabriele Keinaite Leedu 19.55
3. Evely Kaasiku JOKA 20.04
4. Piibe Tammemäe Orvand 21.48
4. Maret Vaher Kobras 21.48

Mehed 3,8 km
1. Asso Kesaväli Rakvere 19.25
2. Tiit Toomas Peko 19.26
3. Priit Randman Rakvere 19.46

Homme võisteldakse Mõedakul lühirajal.