Uudis

Eesti neidudele Euroopa noorte meistrivõistluste teatepronks

Eesti neidudele Euroopa noorte meistrivõistluste teatepronks

Ida-Virumaal, Pannjärve suusakeskuses lõppesid täna täna juunioride maailmameistrivõistlused ja kuni 17-aastaste noorte Euroopa meistrivõistlused suusaorienteerumises. Viimase alana olid kavas teatesõidud. Püsivad soojakraadid olid niigi nappi lumekatet ööga veelgi kahandanud ning suusastaadion oli suures osas kaetud jää ja veega, kuid võistlused õnnestus osalejate suureks rõõmuks siiski läbi viia.
Kuni 17-aastaste tüdrukute klassis püsisid kahe teatevahetuse järel tihedalt koos 6 võistkonda, kes mahtusid pooleteise minuti sisse. Eesti võistkonna eest olid selleks hetkeks väga head etteasted teinud avavahetuses Kaisa Rooba ja teises vahetuses Emily Raudkepp. Ankruetappi sõitis Eesti võistkonnas eelmistel võistluspäevadel juba individuaalse kulla ja hõbeda teeninud Doris Kudre. Doris püsis esimese poole rajast esikolmikus, kuid jäi siis ühel etapil otsemat, kuid lumevaesemat rada kasutades Soome ja Venemaa ankrunaistest maha ning seda vahet ei õnnestunud enam tagasi sõita. Soome edestas lõpuks Venemaad viie sekundiga, Eestil jäi hõbemedalitest lõpuks puudu 2 minutit ja 16 sekundit.
Naisjuunioride seas võidutses Rootsi, eestlannad koosseisus Gertrud Aarna, Silvia Luup, Marianne Haug olid kuuendad. Noormeestest võitis Venemaa ning meesjuunioridest Soome trio, Eesti oli mõlemas arvestuses seitsmes.