Uudis

Timo Sild EM-lühirajal seitsmes

Timo Sild EM-lühirajal seitsmes

Palmela lähistel Portugalis jagati täna orienteerumisjooksu EM-medaleid lühirajal. Tehniliselt lihtsad rajad ja hõreda taimkattega maastik lubasid arendada väga suuri kiirusi ning ei andestanud vähimaidki eksimusi. Eestlastel oli täna põhjust rõõmustada kõrgeima individuaalse EM-koha puhul pärast Olle Kärneri pronksi 2006. aastal Otepääl. Seekord oli Timo Sild koondise parimana seitsmes, medalist jäid teda 8-kilomeetrisel rajal lahutama 58 sekundit. Medalid noppisid maailma edetabeli 1., 6. ja 2. mees – šveitslased Daniel Hubmann, Fabian Hertner ja prantslane Thierry Gueorgiou. Eestlastest oli paremuselt teine 37. kohaga lõpetanud Lauri Sild.
Ka naisteklassis saadi kaksikvõit, mis sedakorda läks taanlannadele. Kulla sai Signe Søes, hõbeda Maja Alm, pronksi sai maailma edetabelijuhist rootslanna Tove Alexandersson. Eesti parimana oli Evely Kaasiku 56.
Homme toimub tavaraja finaalvõistlus, kuhu eestlastest on pääsenud Timo ja Lauri Sild, Annika Rihma ja Kerstin Uiboupin.