Uudis

55. Jüriöö teatejooksu võitis kümnendat korda OK Saue Tammed

Orienteerujate igakevadine esimene suurvõistlus, Jüriöö teatejooks, peeti juba 55. aastat järjest ja seekord Nelijärvel. Võistluse põhiklassi moodustasid kolmest mehest ja kahest naisest koosnevad viieliikmelised võistkonnad, teatevahetusi läbiti vaheldumisi.

Kokku startis 59 võistkonda. Prestiižika esimese vahetuse võidu võttis Kristo Heinmann (OK Ilves), kes edestas lausa 50 sekundiga järgnevat SK100 (Lauri Tammemäe) ning 2 min 42 sekundit kolmandana vahetuse üle andnud Saue Tammede (Alar Abram) võistkonda. Teises vahetuses toimus aga liidrite vahetus. Kunagine laskesuusatamise koondise esinaine Eveli Saue (OK Ilves) eksis raja tehnilisemas osas ning möödusid võistkonnad SK100 (Triinu Rooni) ja Saue Tammed (Kirti Rebane). Kolmas vahetus tõi taas põnevust, kus Tammede öös eksimatu Erkki Aadli möödus tehniliselt puhta sooritusega SK100 võistlejast Tõnis Vaiksaarest. Neljas ehk viimane naiste vahetusel eksisid mõlemad ees olevad võistkonnad, mis andis võimaluse uuele liidrile – OK Ilves (Outi Ojanen). Ankru vahetuses hoidis Kenny Kivikas (OK Ilves) oma liidripositsiooni kuni 8. kontrollpunktini, kus märkis rajal oleva paralleelpunkti, jättes oma võtmata – tuues kaasa võistkonna tulemuse tühistamise. Selline lõpplahendus andis 55. Jüriöö jooksu võidu SK Saue Tammedele, kelle ankruvahetuses jooksis Andreas Kraas. Teise koha noppis suurepärase jooksuga äsja EM-ilt saabunud Timo Sild (võistkond korteriyhistu.net). Kolmas oli SK100 (Johannes Pohjala).

Jüriöö jooksu rändauhinnaks oleva kuju „Kalevipoeg kivi heitmas“ kuulub aastaks SK Saue Tammed võistkonnale koosseisus Alar Abram, Kirti Rebane, Erkki Aadli, Viivi-Anne Soots, Andreas Kraas.

Täielikud tulemused, GPS-järelvaatamine ja helisalvestus: http://sk100.ee/2014/jurioo/

Timmo Tammemäe
Spordiklubi 100
(+372) 529 4233