Uudis

Lauri Malroos rattaorienteerumise MK sprindis 3. kohal

Lauri Malroos rattaorienteerumise MK sprindis 3. kohal

Täna alustati käesoleva aasta rattaorienteerumise MK sarja Taanis Helsingoris sprindidistantsiga. Möödunud aasta MM sprindidistantsi hõbemedalimees Lauri Malsroos tegi väga hea sõidu ja saavutas tihedas konkurentsis tulemusega 23.59 3. koha, jäädes alla võitjale Venemaa esindajale Anton Foliforovile 23 sekundit ja 2. koha omanikule Taani esindajale Erik Skovgaar Knudsenile 14 sekundit.

Lauri kommenteeris õnnestunud sõitu järgmiselt: “Sõiduga võis üldjoontes rahule jääda, tihedat orienteerumist nõudnud linnamaastikul tuli küll sisse väikeseid orienteerumisvigu, kuid teevalikud õnnestusid hästi. Ka tõusuteel oleva vormiga võib rahule jääda”.

Eelmise aasta sprindidistantsi maailmameister Tõnis Erm läks rajale kõrgete ootustega, võideldes veel 2/3 rajal kõrgete kohtade eest ning olles Lauriga sama sekundi sees. Siis aga juhtus mitmeid äpardusi – tõkkepuust möödumisel toimus kokkupõrge mille tagajärjel tõkkepuu purunes ning juhtus veel üks kukkumine. Samuti tegi Tõnis raja lõpuosas halbu teevalikuid ning finishis oli viimasena startinud Tõnis vaid 15. resultaadiga, kaotades võitjale 1.24.

Margus Hallik saavutas 38. koha tulemusega 27.12, kaotades võitjale 3.36.

Täielikud tulemused võistluste kodulehel http://okoest.dk/wc2014/

Homme peetakse ühisstardist pika raja võistlus.

Arbo Rae
rattaorienteerumise koondise treener-esindaja