Uudis

Timmo Tammemäe ja Rait Pallo võitsid rogaini Euroopa MV

Timmo Tammemäe ja Rait Pallo võitsid rogaini Euroopa MV

Põlvamaa kagunurgas toimunud 24tunni võistkondliku valikorienteerumise ehk rogaini Euroopa meistrivõistlustel jäi Eestisse kaksikvõit.
Ideaalsetes oludes toimunud jõukatsumuses said kahekordsete rogaini maailmameistrite vendade Eensaarte ees magusa revanši Timmo Tammemäe ja Rait Pallo (võistkond ACE Salomon), kes suutsid ainsatena läbida kõik maastikul olnud 98 kontrollpunkti, kulutades selleks 23 tundi ja 7 minutit. Linnulennuliselt oli võitjate läbitud raja pikkus 142,2 kilomeetrit ning punktide väärtussumma 358. Rain ja Silver Eensaar jäid liidritele alla nii teevaliku kui liikumiskiiruse poolest, nende skooriks kogunes 348 punkti (läbitud maa: 128,1 km). Kindla kolmanda koha said Venemaa esindajad Oleg Kalinin ja Andrey Švedov (329 pt, 117,4km).

Eestlased võitsid kodustelt Euroopa meistrivõistlustelt kokku 15 medalit, kullad said lisaks üldvõitjatele Pallole-Tammemäele veel: üle 40a meeste seas Margus Klementsov ja Mati Korrol (319pt, üldjärjestuses 4.koht), üle 65a segavõistkondade seas Tiiu Kaasik ja Toivo Saue (224pt, 89.) ja üle 55a naiste seas Ene Sulg ja Marje Tobreluts (203pt, 125.),

Terve ööpäev kestnud medaliheitluses osales 305 võistkonda ligi 650 orienteerujaga 16 erinevast riigist. Eesti võistkondade võidetud 15 medalile järgnesid Venemaa 11, Läti 9 ja Ukraina 5 medaliga.
Kõik tulemused, 30 võistkonna GPS jäljed ning pildid on võistluste kodulehel: www.erc2014.com
11. rogaini Euroopa meistrivõistlused korraldas seiklusspordiklubi X-Team, peakorraldajatena Randy Korb ja Heigo Põld. Ladusalt kulgenud võistlus sai osavõtjatelt palju kiidusõnu nii täpse kaardi, kauni maastiku kui kõrgel tasemel korralduse eest.
12. rogaini Euroopa MV toimuvad järgmisel aastal Tšehhi vabariigis.

Maret Vaher