Uudis

Tõnis Erm rattaorienteerumise MM lühirajal 5.

Tõnis Erm rattaorienteerumise MM lühirajal 5.

Täna jätkusid Poolas Bialystokis rattaorienteerumise maailmameistrivõistlused lühiraja distantsidega. Võistlused toimusid erinevalt eilsest metsamaastikul, mis oli füüsiliselt ja orienteerumistehniliselt MM-i distantsile kohaselt nõudlik.

Eelmise aasta maailmameister Tõnis Erm tegi väga hea sõidu, kuid pidi siiski seekord leppima nagu Lauri Malsroos eile sprindis vaid 5. kohaga, kaotades tulemusega 55.20 kuldmedalile pedaalinud teenekale Venemaa esindajale Ruslan Gritsanile +1.50. Hõbemedali sai Jiri Hradil Tšehhist kaotusega +0.30 ja pronksmedali eile sprindidistantsil maailmameistriks tulnud Anton Foliforov Venemaalt kaotusega +1.03.

Kuigi Lauri Malsroos läks ka täna rajale kõrgete ootustega, tuli mitte kõige tervavama vormi ja mõne väiksema eksimuse tõttu vastu võtta vaid 21. koht, kaotades võitjale juba +5.39. Taaniel Tooming oli 27. kaotusega +8.05, Margus Hallik 37. +10.35, Riivo Roose 41. +10.55 ja Marek Karm 68. +17.06. Arbo Rae katkestas tehnika altvedamise tõttu.

Naistest sai pisut eksinud Daisy Kudre täna 31. koha kaotusega tulemusega 49.41 kuldmedali võitnud Cecilia Thomassonile Rootsist +14.13, hõbemedali võitis Emily Benham Suurbritanniast +0.34 ja pronksmedali Marika Hara Soomest +1.14.

Naisjuunioridest oli Doris Kudre 13. kohal ja meesjuunioridest Lauri Kukk 44.

Tänase lühirajavõistlusega jagati ka viimased reedel peetava pika raja finaalikohad, kus Eesti koondis stardib kooseisus mehed Tõnis Erm, Lauri Malsroos, Margus Hallik, Taaniel Tooming ja Riivo Roose. Naistest võistleb Daisy Kudre, meesjuunioridest Lauri Kukk ja naisjuunioridest Doris Kudre.

Homme on MMil puhkepäev, reedel sõidetakse pika raja võistlus ning laupäeval teatesõidud. Meeste 3-liikmelise esindusvõistkonna, kellel on eelmisest aastast kaitsta pronksmedal, koosseis selgub reede hommikuks.

Arbo Rae
rattaorienteerumise koondise treener-esindaja
Eesti Orienteerumisliit