Uudis

Sõjaväelaste MMilt Eestile kuld ja pronks!

Sõjaväelaste MMilt Eestile kuld ja pronks!

Sõjaväelaste orienteerumise MM võistlused Austrias Gössingis lõppesid Eestile väga edukalt: teatejooksudes võitis Eesti naistevõistkond koosseisus Kirti Rebane, Laura Joonas ja Annika Rihma kuldmedali ja meestevõistkond koosseisus Sander Vaher, Lauri Sild ja Timo Sild pronksmedali.

Naiste võistlus (3x 3,6-3,9 km / 12 KP) oli esikohapretendentide vahel väga tasavägine ning viimasele vahetusele läksid liidrid 30 sekundi sees. Esimesena pääses rajale lühiraja võitja Natalja Efimova Venemaalt. Talle järgnesid koos Annika Rihma ja leedulanna Sandra Pauzaite, kel mõlemal oli ette näidata üks individuaalne hõbemedal neilt võistlustelt. Seekord jäi kolmest peale Rihma, kes kindla ja kiire jooksuga suutis finišiks venitada vahe Efimovaga juba 2 ning Pauzaitega 5 minutini.

Meeste võistlusel (3 x 6,0 – 6,4 km/ 17 KP) kinnitasid oma üleolekut taas Šveitsi esindusvõistkonna mehed ning kolmanda kuldmedali neilt võistlustelt sai kaela Mattias Kyburz. Teine kuni viies koht jäi võitjatest maha üle 2 minuti, mahtudes samas 36 sekundi sisse: pronksi võitnud Eesti meeste (Sander Vaher, Lauri Sild, Timo Sild) (+2.47) ees sai hõbeda Vene trio (+2.40). Neljandaks jäi Šveitsi teine koosseis (+2.51) ning viienda kohaga pidi leppima korraldajamaa Austria esindusmeeskond (+ 3.16).
Kokku oli stardis 20 naiste- ja 52 meestevõistkonda.