Uudis

Eesti tuli rattaorienteerumises maailmameistriks

Eesti tuli rattaorienteerumises maailmameistriks

Eesti meeskond tuli Poolas Bialystokis rattaorienteerumise teatesõidus maailmameistriks. Eesti võidukasse võistkonda kuulusid Lauri Malsroos, Margus Hallik ja Tõnis Erm.
Meeste teatesõidu esinduskoosseisu nimetamisel oli seekord tõsine dilemma, kuna noorema generatsiooni esindaja Taaniel Tooming oli sel aastal hästi esinenud ning ka käimasoleva MM-i distantsidel edastanud meeste teatekoondise raudvara Margus Hallikut. Esialgne otsus saigi tehtud Taaniel Toomingu kasuks, kuid eile õhtul Tooming haigestus ja nii kujunes meeskonna koosseis klassikalises ja äraproovitud järjestuses Malsroos, Hallik, Erm. Samad mehed saavutasid ka aasta tagasi koduse MM-i teatesõidus pronksmedalid. Lisaks varjutas lootust heale tulemusele Tõnis Ermi terviseprobleem.

Avavahetuses tuli Malsroos juba vaate KP-des liidergrupis ning andis vahetuse üle kolmandana, 46 sekundit taga avavahetuse võitjast Baptiste Fuchsist Prantsusmaalt ning teisena lõpetanud Vojtech Stranskyst Tšehhist. Teises vahetuses kolmandana rajale pääsenud Hallik aga tegi väga hea sõidu ning andis Ermile vahetuse üle teisena, vaid viis sekundit Soome II võistkonnast tagapool.
Erm möödus soomlasest juba raja esimeses kolmandikus ja jätkas kindlalt liidrina. Tagantpoolt võis Ermi ohustada ainult kolmandana rajale pääsenud Venemaa ankrumees Anton Foliforov, kes siiski eksis ja langes kokkuvõttes alles seitsmendaks. Finišis oli Ermi edu Soome II meeskonna ankrumehe Juuso Jutila ees turvalised 1.47.

„Tegin täna ühe oma elu parima sõidu, veatu ja kiire. Terviseprobleem seekord ei seganud ja vorm oli väga hea. Teatesõidu kuld maitseb palju paremini kui kaks individuaalset kulda möödunud aastal, eriti arvestades hetke asjaolusid,” kommenteeris Erm.
Hõbemedalile sõitis Soome II meeskond kooseisus Tuomo Lahtila, Samuli Saarinen, Juuso Jutila, kaotades Eestile 1.47 ning pronksmedalid sai Prantsusmaa meeskond kooseisus Baptiste Fuchs, Clement Souvray, Cedric Beill, kaotades 2.18.
See oli Eesti orienteerumisajaloos esimene kord, kui Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni poolt peetavatel täiskasvanute tiitlivõistlustel tuleb teatevõistkond kuldmedalile.
Eesti 2 võistkon