Uudis

Eesti meistrid pikal rajal on Kristo Heinmann ja Evely Kaasiku

Eesti meistrid pikal rajal on Kristo Heinmann ja Evely Kaasiku

Põlvamaal Kanepi ja Kooraste ümbruse metsades selgusid tänavuse suvehooaja viimased Eesti meistrid orienteerumisjooksus, seekord pikal rajal. Koos noorte ja veteranidega osales võistlustel 272 orienteerujat, mis on viimaste aastate pika raja osalusrekord.

Meeste raskel 22,8 km pikkusel 48 kontrollpunktiga rajal oli konkurentidest peajagu üle Kristo Heinmann orienteerumisklubist Ilves, kellele see oli teine järjestikune pika raja meistritiitel. Pärast seda, kui veel poolel rajal kindlalt teist kohta hoidnud Sander Vaher (Eesti Kaitsejõudude SK) võistluse katkestas, tõusis teisele kohale vanameister Andreas Kraas (SK Saue Tammed) ja suutis kohta hoida finišini. Kaotust Heinmannile kogunes aga pea 30 minuti jagu. Pronksmedali võitis Ats Sõnajalg (KEK RSK). Eesti esinumbrid Timo ja Lauri Sild seekord võistlustel ei osalenud.

1. Kristo Heinmann (OK Ilves) 2.32.51
2. Andreas Kraas (SK Saue Tammed) 3.01.58
3. Ats Sõnajalg (KEK RSK) 3.06.14

Naiste põhiklassi 15,5 km pikkusel 31 kontrollpunktiga rajal liikus kohe algusest peale teistest veidi kiiremini Evely Kaasiku (orienteerumisklubi JOKA) ja suutis oma 21. sünnipäeval endale ka kuldse kingituse teha. Alles esimest aastat naiste põhiklassis jooksev Kaasiku on terve hooaja vältel teinud häid jookse ning on sel aastal nii kõige lühema, tavaraja kui ka kõige pikema distantsi Eesti meister. Teine ja kolmas koht jagati alles raja lõpuosas, kus tihedas naine naise vastu võitluses tuli hõbedale Merike Vanjuk (orienteerumisklubi Kape) ja pronksile Eleri Hirv (orienteerumisklubi Võru).

1. Evely Kaasiku (JOKA) 2.00.21
2. Merike Vanjuk (OK Kape) 2.06.18
3. Eleri Hirv (OK Võru) 2.06.23

Juunioride vanuseklassi Eesti meistrid on Reimo Liiv (SK Saue Tammed) ja Kristiine Aluvee (OK Põlva Kobras).

Täielikud tulemused: http://kobras.polvamaa.ee/wp-content/uploads/2014/09/51_EMV_pikk_rada_finis.htm