Uudis

Suunto Gamesil heideldi maailma edetabeli punktidele

Suunto Gamesil heideldi maailma edetabeli punktidele

Sel nädalavahetusel Haanjamaal Kuural toimunud 26. Suunto Games in Estonia kogus stardijoonele 650 orienteerujat seitsmest riigist.
Esimese päeva tavarajal jagati põhiklassides maailma edetabeli punkte. See asjaolu ning fakt, et 2017. aastal Eestis peetavatel maailmameistrivõistlustel joostakse tavarada just Haanja ümbruses, tõi siia võistlema teiste hulgas lätlasest 2012. aasta lühiraja maailmameistri Edgars Bertuksi ja tugeva Tšehhi koondislase Stepan Kodeda.

Meeste põhiklassis haaras kohe stardist liidripositsiooni Sander Vaher, kes ei loovutanud seda hetkekski ning saavutas 14,1 km pikkusel rajal esikoha ajaga 1:24.41, edestades Läti koondislast Arturs Paulinšit kahe minuti ja kaheksa sekundiga ja Kristo Heinmanni 3.27-ga.

Maailmameister Edgars Bertuks oli üle poole rajast teisel kohal, kuid väsis raja viimasel kolmandikul niivõrd, et lõpetas alles seitsmendana ajaga 1:35.02.

Naiste põhiklassis Eesti koondise liikmetele tugevaid välismaiseid konkurente ei olnud ning pjedestaalile jõudsid Annika Rihma, alles juuniorieas Laura Joonas ja Evely Kaasiku.

Teisel päeval joosti lühirada, kus selle distantsi eksmaailmameister Bertuks näitas hoopis paremat minekut ja võitis enam kui kaheminutilise eduga lähima konkurendi ees. Naistest oli kiireim Evely Kaasiku. Kahe päeva kokkuvõttes jäid esikolmikud muutusteta.