Uudis

Daisy Kudre sai Soomes neljanda koha

Daisy Kudre sai Soomes neljanda koha

Suusaorienteerujad avasid hooaja Põhja-Soomes Yllase mäesuusakeskuse nõlvade läheduses kõrgetasemelise Ensilumen Rastit võistlusega, kus jagati ka maailma edetabeli (WRE) punkte.

Eesti koondise põhituumik on Põhja-Soomes lumelaagris olnud juba kahest nädalast kuni ühe kuuni ja esimeste võistluste ootus olid tekitanud juba piisavalt võistlusnälga. Väga heades lumeoludes, huvitavatel radadel ja pidevalt värsket lund sadavates tingimustes näitas eestlastest parimat minekut eelmisel hooajal maailma edetabeli 12. kohaga lõpetanud Daisy Kudre (Värska OK Peko), kes saavutas lühirajal ajaga 31.41 neljanda koha. Võistluse võitis eelmise aasta EM-i pronksmedali ja teatekulla võitnud soomlanna Mira Kaskinen ajaga 30.11. Evely Kaasiku (OK JOKA) saavutas 12. koha.

Meeste põhiklassi võitis mitmekordne maailmameister Staffan Tunis Soomest ajaga 34.54. Väga hea sõidu tegi eestlastest Priit Randman (Rakvere OK) saavutades 8. koha ajaga 38.56, mis on viimaste hooaegade väikseim kaotus. Margus Hallik (LUS) ja Tiit Toomas (Värska OK Peko) saavutasid vastavalt 12. ja 16. koha.