Uudis

Orienteerumisjooksu MK-sarja avastart juba 2. jaanuaril

Orienteerumisjooksu MK-sarja avastart juba 2. jaanuaril

Tänavune orienteerumisjooksu MK-sari algab erakordselt vara, juba 2. jaanuaril Tasmaanias (Austraalia) sprindi kvalifikatsiooniga ning jätkub finaaliga 3. jaanuaril. Lisaks saare põhjaosas Launcestonis peetavale sprindile joostakse 8. jaanuaril lühiraja ning 10. jaanuaril tavaraja võistlus hoopis mägisemates tingimustes Austraaliapärastel graniidikaljudega maastikel.

Eestlastest on ainukesena võistlustulle astumas Kerstin Uiboupin (OK Võru), kes on Austraalia mandril aklimatiseerunud juba 2 nädalat, kuid Tasmaaniasse reisis vahetult enne uut aastat. Kerstin hetkel enda vormi väga heaks ei pea, kuna on pidanud viimastel kuudel tervisehädade tõttu rahulikele treeningutele keskenduma ja möödunudaastasest ületreeningust taastuma. Lemmikdistantsiks peab ta tavarada.

Maastikel kohtab meie jaoks nii mõndagi eripärast, näiteks metsloomi ning kaardipildi järgi samas ka midagi kodust – rohkelt soid tiheda taimestikuga. Kerstin: „Täna lõunal (31.12) sain esimest korda kaardiga joosta ning harjuda faktiga, et kõrvalt põõsast välja hüppavad vallabid (pisikesed kängurud) on vähemalt sama ehmunud kui mina ise“.

Sprindi kvalifikatsioon algab Eesti aja järgi reede, 2. jaanuari hommikul kell 06.00 ning finaal 2. jaanuaril (NB!) kell 23.00. Võistlusi on võimalik jälgida ka interneti vahendusel.