Uudis

Kerstin Uiboupin MK-lühirajal karjääri parimal 29. kohal

Kerstin Uiboupin MK-lühirajal karjääri parimal 29. kohal

MK-sarja teisel etapil, orienteerumistehniliselt keerulisel lühirajal võttis 4,0 km rajal naistest ülekaaluka, enam kui 2,5-minutilise eduga teise koha ees, võidu rootslanna Tove Alexandersson. MK-sarja ning maailma edetabeli liidri T. Alexanderssoni (29:40) järel oli teine norralanna Mari Fasting (+2:38) ning kolmas rootslanna Maria Magnusson (+3:02). Kerstin Uiboupin saavutas senise karjääri kõrgeima koha MK-sarjas ning oli ajaga 47:56 29. kohal. Tasmaaniast pärit 2006. aasta sprindi maailmameister Hanny Allston, kellele pandi kodusaarel suuri lootusi, kaotas üle 12 minuti ja oli 18.

Meeste 5,2 km pikkusel rajal oli pea minutise eduga kiirem Daniel Hubmann Šveitsist (31:48), kes edestas möödunud aasta lühiraja maailmameistrit norralast Olav Lundanesi (+0:55) ja kaasmaalast Mathias Kyburzi (+1:24). Esiviisikus oli lõpuks neli Šveitsi jooksjat, lisaks eelmainitutele ka Florian Howald ja Andreas Rüdlinger.

MK esimese ringi viimane võistlus, tavarada, joostakse reede öösel vastu laupäeva. Naisi ootab ees 9,4 km ja mehi 13,2 km pikkune rada. Osalejaid hoiatatakse lisaks päikesepõletusele ja ülekuumenemise ohule veel ka madude, sipelgate ning sääskede eest.