Uudis

Algavad suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused

Algavad suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused

Sel nädalal toimuvad Lenzerheide talispordikeskuses Šveitsis suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused (ESOC) ja veteranide maailmameistrivõistlused. Kõikidest ESOCi võistluspäevadest tehakse interneti-otseülekanded ning pakutakse GPS-jälgimise võimalust.

ESOCil võisteldakse nädala jooksul viiel distantsil – kolmel individuaalvõistluse (sprint, lühirada ja tavarada) ning kahel teatevõistlusel (traditsiooniline ja sprindi segateade). Iga riik võib välja panna kaks traditsioonilise ja kolm sprinditeate võistkonda.

Võistluste toimumispaigaks on Lenzerheide laskesuusastaadion, mis paikneb Alpides, pakkudes võistlejaile ümbruses nii laugemaid kui järsemaid nõlvu nii metsades kui alpiaasadel 1350-1500 m kõrgusel üle merepeinna. Korraldajaid pikalt vaevanud lumeprobleemid said lahenduse nädalvahetusel sadanud 30 cm lumega.

Eesti koondises on kolm nais- ja kolm meessportlast: Daisy Kudre, Doris Kudre ja Evely Kaasiku ning Margus Hallik, Ilmar Udam ja Andres Saal. Koondise treener-esindaja Raul Kudre sõnul on koondise esinumber Daisy Kudre pärast sügisest pikka kehva tervist küll paranemas, kuid tema seisund ilmselt kõrgeimate kohtade peale võistelda ei luba. Küll tasub oodata head tulemust naiste teatevõistkonnalt, kuna koondis on ühtlaselt heal tasemel ning varasemast on samade liikmete poolt ette näidata palju häid sõite.

Videopilti ja GPS-jälgimist vahendab IOF Live Center (http://livecenter.orienteering.org). Täpsem info korraldajate kodulehelt (http://www.skiolem15.ch/index.php/en/live).

ESOCi ajakava:
20.01. kell 11.30 – 12.45 – sprint
21.02. kell 11.30 – 13.20 – tavarada (ühisstart)
22.02. kell 12.30 – 13.30 – sprindi segateade
24.02. kell 11.00 – 14.30 – lühirada
25.02. kell 10.30 – 13.00 – teatevõistlus