Uudis

Suusaorienteerumise sprindi maailmameistrid selgunud.

Suusaorienteerumise sprindi maailmameistrid selgunud.

Norras Hamaris toimuvatel suusaorienteerumise täiskasvanute ja juunioride maailmameistrivõistlustel ning noorte Euroopa meistrivõistlustel võitsid sprindis maailmameistritiitlid Andrey Lamovile Venemaalt ja Tove Alexanderssonile Rootsist. Eesti naised ei suutnud tehniliselt väga nõudlikel radadel vigu vältida ja nii saavutas Evely Kaasiku 21. koha ja Piret Pärnik 25.koha. Meestest tegi tubli sõidu Margus Hallik, kes saavutas 61 mehe konkurentsis 27. koha. Priit Randman oli 32, Ilmar Udam 44 ja Even Toomase tulemus tühistati.
Juunioride klassis saavutas eestlastest parima tulemuse Doris Kudre, kes tõusis võimsa sõiduga raja lõpuosas kuueteistkümnendalt kohalt üheteistkümnendaks.

Alles esimest aastat juunioride seas võistlev Doris Kudre sõnul tundis ta end füüsiliselt hästi. „Mul oli päris hea sõita, eriti just laia suusaraja peal, kuigi seda oli rajal päris vähe,“ lausus Kudre.

Ka orienteerumistehniliselt kulges tema sõit hästi. „Orienteerumistehniliselt oli rada väga keerukas, kogu aeg pidi kaardil järge hoidma. Kuna startisin üpris taga, siis olid kõik kurvid ära sõidetud ning mitmes kohas polnud radade hargnemisi hästi näha. Selle tõttu tuli mitu vale teevalikut,“ lisas varasem kahekordne Euroopa noorte meister Kudre, kes jäi vaatamata eksimustele oma sõiduga rahule. Kolmikvõit läks korraldajamaale Norrale. Eestlannadest olid Silvia Luup 23., Kaisa Sander 24. ja Jonne Rooma 31.

Meesjuunioride konkurentsis tegi väga hea soorituse Andres Saal, kes saavutas ülitehnilisel rajal meesjuunioride seas 15. Koha. Rimmo Rõõm (29.) ja Vootele Jagomägi (30.) lõpetasid 10-sekundilise vahega. Võitis Vladislav Kiselev Venemaalt.

Ka Eesti noored tegid Euroopa MV arvestuses head sooritused. Neidudest saavutas Kaisa Rooba parimana 14. koha, talle järges Emily Raudkepp 15. ja Kristel Kõivo 17. Kohaga. Võitis venelanna Anna Petrova. Noormeestest võidutses Henning Sjökvist Rootsist. Eestlastest saavutas parimana 20. koha Märten Henrik Pais, Kaarel Vesilind oli 20. ja Andres Rõõm 30.