Uudis

Eesti meistrid lühirajal on Evely Kaasiku ja Lauri Sild

Eesti meistrid lühirajal on Evely Kaasiku ja Lauri Sild

Tänavused Eesti meistrid lühirajal selgitati Ida- ja Lääne-Virumaa piiril Pukametsas. Viimati ligi kolmkümmend aastat tagasi kasutatud maastik rõõmustas osalejaid hea joostavusega ja mitmekülgse pinnareljeefiga. Osalejaid kogunes üle 450, osavõturohkeimad oli meeste põhiklass 46 ja naiste põhiklass 35 startijaga.

Esikoha pärast käis mõlemas põhiklassis pingeline võistlus. Naistest sai 4,2 km pikkusel rajal oma esimese lühirajakulla Evely Kaasiku (JOKA), kes edestas ülikogenud Viivi-Anne Sootsi (Saue Tammed) 30 sekundiga, pronksmedali teenis Annika Rihma (OK Põlva Kobras), kelle kaotus võitjale oli 47 sekundit.

Meesteklassis pidasid 6,4 km pikkusel rajal omavahel tasavägise kullaheitluse vennad Lauri ja Timo Sild. Tiitlikaitsjast Timo tegi rajal paar väikest viga ja suutis pärast seda vennaga tekkinud 48-sekundilise vahe lõpuks 10 sekundile vähendada, kuid meistritiitel läks sellega nooremale vennale. Pronksi pälvis Sander Vaher, kes jäi võitjast 2 minuti kaugusele. Kõik kolm medalivõitjat esindavad Kaitsejõudude Spordiklubi.

Juunioridest tulid Eesti meistriteks Andres Saal (Otepää SK) ja Margret Zimmermann (OK Kape).
Homme selgitatakse samas kohas Eesti meistrid teatejooksudes.