Uudis

Eesti sai Balti meistrivõistlustelt neli medalit

Eesti sai Balti meistrivõistlustelt neli medalit

Lätis, Tukumsi linna lähistel toimuvad nädalavahetusel orienteerumise Balti meistrivõistlused, kus täna joosti füüsiliselt raskel maastikul tavarada. Eestlastest olid põhiklassides parimad Sander Vaher ja Laura Joonas, ent medaliheitlusesse neil asja ei olnud. Kastanid tõid tulest välja seekord hoopis noored.

Meeste põhiklassis võisteldi tehnilisel maastikul 14,9 km pikkusel rajal. Võitis leedulane Jonas Vytaytas Gvildys ajaga 1:26:06, talle järgnesid lätlased Rūdolfs Zērnis ja Andris Jubelis. Meie meestest lõpetas parima kohaga Sander Vaher, kes oli ajaga 1:31:58 kümnes. Sander Vaher alustas jooksu reipalt, ent ei suudnud päris õiget rütmi leida. „Tegin 20. kontrollpunktiga väikese vea ja hilisem võitja Gvildys sai mind kätte, pärast seda läks jooks palju kiiremaks ja agressiivsemaks,” ütles Vaher.
Kenny Kivikas oli 13. ja Timmo Tammemäe 19. kohal, teised Eesti mehed jäid lõpuprotokollis kaugemale. Meeste põhiklassis oli stardijoonel 45 sportlast.

Naiste seas võidutses 9,1 km rajal Gabija Ražaitytė (Leedu), teise koha sai Anastasia Denisova (Valgevene) ja kolmanda Laura Vīķe (Läti). Eesti naistest tegi parima tulemuse Laura Joonas, kes oli seitsmes.
Esimest aastat täiskasvanute klassis võistleva Laura Joonase sõnul oli jooks raske ja ette tuli mitmeid väsimusest tingitud vigu. „Minu jaoks oli rada liiga pikk ja päris lõpuni ära ei kestnud,” selgitas Joonas.

Kuigi põhiklasside jooksjad esinesid seekord pigem kahvatult, siis oli mitmeid rõõmustavaid tulemusi noorte seas. Marianne Haug ja Margret Zimmermann said naisjuunioride klassis vastavalt hõbeda ja pronksi. Oma vanuseklassis jõudsid esikolmikusse veel ka Kristel Kõivo kuni 16-a astaste tüdrukute ja Lauri Pähn kuni 18-aastaste noormeeste hulgas.

Balti meistrivõistlustel osalevad Eesti, Läti, Leedu, Valgevene ja Peterburi koondised.
Eesti paremikust jäid võistlustest eemale vennad Sillad, Peeter Pihl ja Annika Rihma, kes valmistuvad Rootsis järgmisel nädalal toimuvateks MK-etappideks.